فیدر
فیدر ورق
دستگاه فیدر ورق، تغذیه کننده و یا پیشبر (Feeder) دستگاهی است که برای تغذیه ورق های فلزی و یا غیر فلزی به دستگاه های بعدی در خط تولید استفاده می شود، این دستگاه ها معمولا” از یک سیستم غلطک یا زنجیر برای انتقال ورق ها استفاده می کنند. میزان جابه جایی ورق های فلزی در این دستگاه ها قابل تنظیم است، همچنین عرض نوار توسط دو عدد قرقره قابل تنظیم است.
فیدر ورق چیست؟
فیدر ورق به قرن بیستم باز می گردد، در آن زمان ورق ها به صورت دستی و توسط کارگرها جا به جا می شدند، این امر چالش های فراوانی داشت و باعث خستگی شدید کارگران می شد، فیدر مکانیکی از دهه 1940 ساخته شدند، این فیدرها از زنجیر و غلط برای انتقال ورق ها استفاده می کردند که سرعت و دقت خوبی داشتند، در دهه 1960 فیدر به صورت هیدرولیک وارد صنعت شدند که از جریان سیال برای انتقال ورق ها استفاده می شد. در حال حاضر فیدر به صورت اتوماتیک ساخته می شوند که از کنترل های الکتریکی برای کنترل سرعت و انتقال ورق ها استفاده می شود، فیدر ورق در صنایع مختلف، مانند صنایع فلزی، صنایع غذایی، صنایع بسته بندی، صنایع چاپ استفاده می شود. تاریخ دقیق ساخت فیدر به شرح زیر است :
1900، اولین فیدر دستی ساخته شد، 1940 اولین فیدر مکانیکی، 1960 اولین فیدر ورق هیدرولیکی ساخته شد، 1980 اولین فیدر ورق خودکار، و در نهایت سال 2000 اولین فیدر ورق با کنترل الکتریکی ساخته گردید.
برای کسب اطلاعات بیشتر همین حالا با ما تماس بگیرید.
شماره های تماس با ما:
02155278614 – 09120282151 – 02166570679 – 09123399652
انواع فیدر ورق و عملکرد آنها:
فیدرهای ورق انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع و ابعاد ورق، میزان سرعت مورد نیاز در خط تولید، انتخاب می شوند.
انواع فیدرهای ورق عبارتند از:
- فیدر غلطکی
- فیدر زنجیری
- فیدر هیدرولیکی
- فیدر پنوماتیکی،
- فیدر سروو
فیدر غلطکی
این نوع فیدر از یک سیستم غلطکی برای انتقال ورق ها استفاده می کند، غلطک های می توانند به صورت تک ردیف و دو ریفه باشند، در فیدر غلطکی، تک ردیفه ورق ها به صورت ردیفی بر روی غلطک قرار میگیرند و به جلو منتقل می شوند اما در فیدر دو ردیفه، ورقها به صورت دو ردیفه بر روی غلطک قرار می گیرند، سرعت و دقت تغذیه ورق ها در فیدر غلطکی توسط سرعت چرخش غلطک ها تنظیم می شود.
فیدر زنجیره ای
در این نوع فیدر مواد بر روی زنجیرهایی که به صورت پیوسته حرکت می کنند، قرار می گیرند به جلو منتقل می شوند، این نوع فیدر هم به صورت تک ردیفه و دو ردیفه می باشد
فیدر هیدرولیکی
در فیدر هیدرولیکی ورق ها توسط یک جریان سیال به جلو منتقل می شوند، جریان سیال توسط پمپ های هیدرولیکی ایجاد می شوند.
فیدر پنوماتیکی
مفهوم فیدر پنوماتیکی:
دستگاهی است که از هوای فشرده برای تغذیه و انتقال ورق فلزی استفاده می کند. این دستگاه به طور کلی شامل یک صفحه فلزی برای نگه داشتن ورق فلز، و از استوانه های پنوماتیکی، برای انتقال ورق به سمت جلو تشکیل شده است که در آن ورق فلزی به سمت دستگاه های دیگر مانند پرس، برش لیزری و یا دستگاه جوشکاری و مکانیکی هدایت می شود. نحوه کار فیدر پنوماتیکی به این صورت است که هوای فشرده وارد واحد محرک می شود و باعث لرزش کاسه فیدر می شود، این لرزش باعث می شود که قطعات در کاسه فیدر حرکت کنند، و در نهایت از دهانه فیدر خارج شوند.
اجزای دستگاه فیدر پنوماتیکی ورق فلزی:
بدنه: بدنه فیدر پنوماتیک معمولا” از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود، بدنه باید دارای استحکام کافی برای تحمل فشار و ضربه باشد
فک ثابت و متحرک: وظیفه فک ثابت نگه داشتن قطعه کار در محل و جلوگیری لغزش آن است، در فیدر پنوماتیکی فک ثابت در قسمت پایینی فیدر و فک متحرک در قسمت بالایی فیدر قرار می گیرد و قطعه کار بین دو فک قرار گرفته و با فشار هوا، فک متحرک به سمت جلو حرکت کرده و قطعه کار را حرکت می دهد.
سیستم کنترل هوا: سیستم کنترل هوا وظیفه تامین فشار هوا برای حرکت فک متحرک را برعهده دارد، این سیستم معمولا” از یک شیر کنترل هوا، یک سیلندر پنوماتیکی و یک لوله هوا تشکیل شده است.
سیستم تنظیم فاصله: این سیستم وظیفه تنظیم فاصله بین دو فک فیدر پنوماتیک را برعهده دارد، این سیستم معمولا” از یک پیج و میله تنظیم تشکیل شده است.
فیدر پنوماتیک ممکن است، شامل سایر اجزای دیگر مانند، سنسور موقعیت یا کنترل الکتریکی نیز باشند.
انواع فیدر های پنوماتیک و ویژگی هر کدام :
فیدر های پنوماتیک بر اساس نوع حرکت، فک متحرک به دو دسته تقسیم می شوند، فیدر پنوماتیک خطی و فیدر پنوماتیک دورانی
فیدر پنوماتیک خطی : در این نوع، فک متحرک به صورت خطی حرکت می کند، این نوع از یک فک ثابت، یک فک متحرک و یک سیستم کنترل هوا تشکیل شده اند، ورق فلزی بین دو فک قرار می گیرد و توسط هوا، فک متحرک به سمت جلو حرکت می کند و ورق فلزی را به جلو هدایت می کند.
فیدر پنوماتیک دورانی : فیدر پنوماتیک هم از یک فک ثابت و یک فک متحرک تشکیل شده است، این نوع فیدرها از انواع پیشرفته هستند و برای تغذیه ورق ها با ابعاد و شکل های گرد و دایره ای مناسب هستند.
فیدر سروو
مفهوم فیدر سروو:
فیدر سروو نیز مانند فیدر پنوماتیک در فرآیند شکل دهی فلز، به ویژه در صنعت پرس، برای تغذیه مواد استفاده می شود، این دستگاه از یک موتور سروو، ورق فلزی را به صورت دقیق و با سرعت بالا به دستگاه بعدی منتقل می کند، موتور سروو نوعی متور الکتریکی است که برای کنترل دقیق موقعیت و سرعت طراحی شده است.
اجزای دستگاه فیدر سروو:
سیستم کنترل موتور سروو معمولاً از یک کنترلر و یک سنسور موقعیت تشکیل شده است. کنترلر، سیگنالهای کنترلی را از کاربر یا یک سیستم کنترل خارجی دریافت میکند و این سیگنالها را به شفت موتور اعمال میکند. سنسور موقعیت، موقعیت شفت موتور را اندازهگیری میکند و این اطلاعات را به کنترلر ارسال میکند. کنترلر، موقعیت واقعی شفت موتور را با موقعیت مورد نظر مقایسه میکند و در صورت لزوم، سیگنالهای کنترلی را اصلاح میکند تا موقعیت شفت موتور با موقعیت مورد نظر مطابقت داشته باشد.
انواع دستگاه فیدر سروو و ویژگ های آن:
فیدر سروو نیز مانند فیدر پنوماتیکی از دو نوع فیدر خطی و دورانی تشکیل شده است. مدل خطی: برای حرکت ورق به صورت خطی و مدل دورانی برای حرکت به شکل گرد و دایره ای مناسب هستند.
استفاده از مدل های دورانی: مزایایی از قبیل، دقت بالای تغذیه، سرعت بالای تغذیه و انعطاف پذیری را نیز دارا می باشد..
اجزای اصلی فیدر ورق
- مخزن ورق :
مخزن ورق محل نگهداری ورق ها برای انتقال به مرحله بعدی است، مخزن دستگاه فیدر باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند تعداد مورد نیاز ورق ها را در خود نگه دارد، مخزن های دستگاه فیدر معمولا” از جنس فلز و پلاستیک ساخته می شود تا آسیبی به ورق ها وارد نشود.
- سیستم تغذیه :
سیستم تغذیه وظیفه انتقال ورق از مخزن به دستگاه های بعدی را در خط تولید برعهده دارد، که به فیدر غلطکی، زنجیره ای و هیدرولیکی تقسیم می شود.
- سیستم کنترل :
سیستم کنترل، وظیفه کنترل سرعت و دقت ورق ها را برعهده دارد، سیستم کنترل در فیدرهای ورق معمولا” از یک PLC استفاده می کند. plc یک چیپ کنترل کننده قابل برنامه ریزی می باشد که می تواند، سرعت و دقت توزیع ورق ها را کنترل کند.
مزایا و معایب انواع فیدر
معمولا” فیدر غلطکی، قیمت مناسبی نسبت مدل های دیگر فیدر دارد، نگهداری و تعمیر آن آسان است و برای طیف گسترده ای از ورق ها قابل استفاده می باشد. اما معایبی که دارد می توان به دقت پایین تر تغذیه نسبت به فیدر های دیگر اشاره کرد، فیدر هیدرولیکی گران ترین نوع فیدر است چون قابلیت تنظیم سرعت و دقت را دارد، اما معایب آن نگهداری و تعمیرات دشوار آن است در آخر فیدر پنوماتیک و سروو از نوع گرانترین هستند، چون دقت و سرعت بالایی دارند.
نتیجه گیری
انتخاب فیدر ورق یک تصمیم مهم است، که باید با توجه به عوامل مختلفی مانند سرعت خط تولید، دقت، ابعاد و بودجه انجام شود، برای انتخاب فیدر مناسب از یک متخصص کمک بگیرید، از نظر عملکرد و کیفیت، فیدر را بررسی کنید و از خدمات پس از فروش شرکت سازنده مطمئن شوید.
گروه تولیدی صنعتی فامتک از سال 2005 در جهت کمک به تولید کنندگان صنعتی و تجهیز نیاز کارخانجات تاسیس گردید و در زمینه ساخت قالب های صنعتی و دستگاه های خاص آغاز به فعالیت نمود.
این شرکت بعد از آشنایی با سیستم خط تولید رول بازکن و فیدر در کشورهای اروپایی تصمیم را بر این مبنا گذاشت که تولید این دستگاه ها را در داحل کشور تولید کند و در واقع به سبد محصولات تولیدی خود بی افزاید، و به همین علت بود که با همکاری کشورهای اروپایی و ترکیه ای مقدمات تولید دستگاه را فراهم نمود و از همان سال شروع به فعالیت در این عرصه نمود.